لیست اختراعات علي قمري
پس از توسعه سقف تيرچه بلوك اين نوع سقف مورد استقبال وسيع قرار گرفت. مهمترين ضعف آن استفاده از بلوك هاي سيماني بود كه بعدها با بلوك سفالي جايگزين شد كه با موفقيت چنداني همراه نبود. نهايتا با معرفي بلوك هاي يونوليتي، اين ضعف مرتفع گرديد اما كاستي هاي جديدي براي آن بوجود آمد كه شامل ضعف در برابر آتش سوزي، ترك خوردگي نازك كاري به دليل عدم چسبندگي گچ به يونوليت، مقاومت كم و عدم تحمل نصب اجزا تزئيني به سقف است. در اين ايده پيشنهاد اختراع بلوك جديدي ارائه شده است كه با توجه به اينكه پايه بتني دارد از چسبندگي مناسبي با گچ دارد لذا ترك خوردگي در نازك كاري ايجاد نمي كند. همچنين قابليت اشتعال ندارد لذا مقاوم در برابر آتش سوزي است. مقاومت مناسب آن باعث مي شود كه بتوان اجزا تزئيني همانند لوستر به سقف را آويزان نمود. در اين نوع بلوك از سوراخ هاي طولي استفاده شده است كه علاوه بر كاهش وزن بلوك باعث افزايش مقاومت خمشي آن به دليل ايجاد قوس خمشي مي شود. علاوه بر آن، وزن سبك اين نوع بلوك باعث مي شود قابليت حمل و نصب آن براحتي ميسر گردد. بكارگيري پوميس در اين بلوك باعث شده كه عايق مناسب صوتي و حرارتي باشد.
در توربين گاز IGT25 در فرآيند روشن و خاموش شدن براي حفاظت كمپرسور محوري از پديدههاي واماندگي و سرج، از پرههايي با زواياي متغير در ورودي كمپرسور استفاده ميشود. لذا نقش عملگر در تضمين به موقع بودن تغيير زاويه پرههاي راهنما و كاركرد مناسب اين مجموعه در جلوگيري از سرج و واماندگي كمپرسور، مهم ميباشد. در حال حاضر در توربين گاز IGT25 از عملگر الكترومكانيكي خطي نوع صليبي جهت تامين نيروي مورد نياز براي تغيير زاويه نصب پرههاي راهنما استفاده ميشود. قطعات اصلي در اين طرح سرووموتور، گيربكس زاويهاي، گيربكس هارمونيك، بال اسكرو و حسگر زاويهاي بوده كه به صورت صليبي مونتاژ شدهاند. مشكلات اصلي موجود در اين طرح قديمي بودن و عدم قابليت تامين قطعات يدكي، هزينه بالا، بالا بودن افت توان به دليل وجود دو گيربكس، تاخير در موقعيتگيري به علت اينرسي دوراني بالا، وجود خطاهاي مختلف و دقت پايين، وزن زياد و وجود مشكلات در نصب آن ميباشد. بواسطه وجود چنين مشكلاتي در اين طرح يك عملگر الكترومكانيكي خطي از نوع همراستا معرفي شده است كه در عين سادگي داراي عملكرد بهتر نسبت به طرح سابق است. قطعات اصلي عملگر طرح جديد سرووموتور، بال اسكرو و انكودر ميباشد و به صورت همراستا به يكديگر مونتاژ شدهاند. به علت عدم وجود گيربكسها و كوپلينگهاي مورد نياز براي اتصال آنها، ميزان افت توان، لقي مكانيكي و منابع ايجاد خطا كاهش يافتهاند. استفاده از انكودر بجاي حسگر RVDT سبب افزايش دقت عملگر در موقعيت سنجي ميشود. سرووموتور عملگر طرح جديد از نوع روتور تو خالي است. شفت بال اسكرو به طور مستقيم و بدون نياز به كوپلينگ در فضاي خالي داخل روتور مونتاژ ميشود و به علت حذف كوپلينگ سبب كاهش ابعاد كلي عملگر در راستاي طولي خواهد شد. با توجه به اين موضوع محدوديت موجود براي موقعيت نصب عملگر همراستا بر روي توربين IGT25 حذف شده است.
در اختراع طراحي و ساخت عملگر الكترومكانيكي خطي، عملگر خطي الكترومكانيكي طراحي شده است كه داراي سرووموتور، بال اسكرو،ريزالور ميباشد كه با حذف گيربكسها، حركت چرخشي موتور مستقيماً بوسيله يك مهره به حركت خطي تبديل مي شود. بروز بودن قطعات و سادگي طرح، قابليت تامين آن را در كشور فراهم مي نمايد و نياز كشور را در صنايع مرتبط برطرف مي كند. عملگر تغيير زاويه پره هاي ورودي كمپرسور توربين گاز وظيفه تنظيم دبي و نيز زاويه حمله جريان ورودي را براي جلوگيري از پديده سرج بر عهده دارد. طرح قبلي استفاده از عملگر صليبي بود كه داراي دو عدد گيربكس، سنسورRVDT، سروووموتور و بال اسكرو مي بود كه امكان تبديل حركت چرخشي از موتور را به حركت خطي فراهم مي نمود و اين حركت خطي بوسيله مكانيزمي سبب تغيير زاويه پره هاي راهنماي ورودي مي شد ولي اين طرح به علت منسوخ بودن و عدم امكان توليد مجدد و شرايط تحريم مي بايست تغيير مي كرد.
قاب¬هاي مهاربندي واگرا داراي سختي مناسب و شكل پذيري بسيار بالايي هستند كه با تسليم تير پيوند، شكل پذيري آنها تاميل مي شود. از آنجا كه تسليم در تير پيوند ايجاد مي شود، استفاده از تيرهاي لانه زنبوري در اين مهاربندها ميسر نيست. از طرفي استفاده از تير لانه زنبوري باعث اقتصادي تر شدن طرح مي گردد. در اين ادعانامه استفاده از سلول برشي براي تير پيوند پيشنهاد شده كه با استفاده از آن مي توان از تير پيوند لانه زنبوري در مهاربندهاي واگرا استفاده نمود. اين ايده توسط تست هاي آزمايشگاهي تصديق شده است كه نشان مي دهد صرفا استفاده از سلول برشي مي تواند حداكثر دريفت تير پيوند را تامين نمايد و ساير روش هاي تقويت از جمله استفاده از سخت كننده نمي تواند چنين قابليتي را براي تير پيوند زنبوري تامين كند. نتايج آزمايشگاهي نشان داد كه مدل پيشنهادي علاوه بر اينكه پايداري لازم و قابليت جذب انرژي بالا، داراي لوپهاي هيسترزيس مناسبي است كه قابل مقايسه با تير پيوند متعارف است.
موارد یافت شده: 4